Lisa Nilsson & Mattias Torell – En duo konsert i Nöd och lust

 

 LISA NILSSON – EN INTIM AFTON MED SVÄNG
Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng!

 Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur.

Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas och ingen kväll är den andra lik. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

Både Lisa och Mattias  har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer, och jazzen. Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop, berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans.

 Senast de stod på scen tillsammans spelade de Lisa Nilssons egen föreställning ”Kvinnan som är jag” där Lisa summerar sin karriär och sitt liv som kvinna i en humoristisk kavalkad av musik, steppdans och monologer.

Duon har spelat in skivor och turnérat ihop i ett otal sammanhang med Lisas band, och olika storband och orkestrar sedan 1992.

Presentation om Lisa Nilsson:

Den mångfallt prisbelönta Lisa Nilsson utbildade sig till dansare och debuterade 1989 i Meleodifestivalen med låten Du öppnar min värld. 1992 slog hon igenom stort över hela Norden med skivan Himlen runt hörnet. Hon har med sina skivor och konsert-turnéer etablerat sig som en av våra största och mest älskade artister och låtskrivare.

En artist i ständig utveckling och förändring som aldrig låtit något annat än kärleken till musiken och scenkonsten styra henne. Hon har spelat flera filmroller och som 40 åring förverkligade hon drömmen om att dansa och spela huvudroll i musikal med succéerna Next to Normal och Chicago på Stockholms Stadsteater.

Hon har även utforskat den brasilianska musiken och producerade två egna skivor under sina långa vistelser i Rio de Janeiro. Hennes repertoar spänner över alla genrer vilket även genererat samarbeten med jazzens största. Hon har trollbundit tv-tittare och kollegor med sina tolkningar i Så mycket bättre och med det kunnat lägga till ytterligare publik-favoriter till sin låtskatt.

Nyligen blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och tilldelades 2021 både Bellmanpriset av Stockholm Stad och Lena Nyman-priset, för sitt mod att ständigt och kompromisslöst utforska sitt artisteri.

 Presentation om Mattias Lorell:

Mattias Torell är en mångfacetterad gitarrist som funnits vid Lisa Nilssons sida i närmare 30 år.

På 90-talet var han med sin soul och sitt groove den svenska soulscenens favorit bland artister som Eric Gadd, Titiyo, Blacknuss och Lisa Nilsson.

Han skrev låtar ihop- och turnérade världen runt med Eagle Eye Cherry.

1992 inleddes samarbetet Med Lisa Nilsson då han gjorde avtryck på inspelningen Himlen Runt Hörnet. Han medverkade sen på flera skivor och turnéer och blev över tid den musiker som Lisa Nilsson spelat allra mest tillsammans med.

De har även skrivit många av Lisa Nilssons sånger ihop.

Torell föddes i maj 1963. Han har alltid varit en gitarrsamlare. Hans kärlek till instrumentet är lika lojal som hans relation till livskamraten och musikern Kerstin Gabrielsson.

Genom åren har han ständigt breddat sin spelstil, och arbetat med alla möjliga produktioner. Inte minst på Stockholm Stadsteater där han medverkat i succéer som Djungelboken, De Tre Musketörerna och Next To Normal – där Lisa Nilsson spelade huvudrollen.

Hans intresse för klassisk gitarr har genererat nya troféer i samlingen och ständigt utvecklad spelteknik.

Mattias Torell är en av våra främsta gitarrister och den enda som enligt rykten förärats ett livstidskontrakt med Lisa Nilsson.

 

Datum: Onsdag 16/8 2023
Plats: Stadsträdgården, trädgården
Insläpp: från kl 18:00
Biljetter: www.tickster.com
Platser: Vi har mycket platser, framför scen och platser med bord där man kan äta. Vi tar ej plats reservationer.
Mat: Vi serverar en speciell konsertmeny som ej finns övriga kvällar.
Åldergräns: 13 år

Vid frågor ring gärna till oss 019-139835

OM OSS

Hos oss handlar det om egenodlade grönsaker och en vilja att ge det gröna lite större utrymme vid sidan av köttet och fisken. Vi vill uppgradera grönsakerna från trista birollsinnehavare till något spännande och roligt, som vågar ta plats – hemlagad gastronomi i en miljö som andas harmoni.

ÖPPETTIDER

Lunch: Mån–Fre: 11.30–14.00 | Lör–Sön: 12.00–15.00
Café/restaurang: Mån–Sön : 11.00–17.00

Se avvikande öppettider

KONTAKT

Visa på karta »
Telefon: 019-13 98 35

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev:

 

ÖPPETTIDER

Lunch: Mån–Fre: 11.30–14.00 | Lör–Sön: 12.00–15.00
Café/restaurang: Mån–Sön : 11.00–17.00

Se avvikande öppettider

 

KONTAKT

Visa på karta »
Telefon: 019-13 98 35

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev:

 

 

ÖPPETTIDER

Lunch: Mån–Fre: 11.30–14.00 | Lör–Sön: 12.00–15.00
Café/restaurang: Mån–Sön : 11.00–17.00

Se avvikande öppettider

KONTAKT

Visa på karta »
Telefon: 019-13 98 35

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev: